Namaz vakitleri —
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • Sonraki namaza kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE
  1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. Erdoğan’ın atama kararlarıyla Jandarma ve Sahil Güvenlikte 21 rütbe terfisi gerçekleşti

Erdoğan’ın atama kararlarıyla Jandarma ve Sahil Güvenlikte 21 rütbe terfisi gerçekleşti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda 21 atama ve terfi kararlarını Resmi Gazete'de yayımladı.

featured
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığına dair atama kararları ve üst rütbelere terfi işlemleri Resmi Gazete’de yayınlandı.

Jandarma’da 21 İsim Üst Rütbeye Yükseldi

3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 10 ve 11’inci maddeleri gereğince, Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde 21 general ve albay bir üst rütbeye terfi ettirilmiştir. Bu atama süreci içinde, Tümgeneral Yusuf Kenan Topcu Korgeneralliğe, Tuğgeneral İdris Tataroğlu, Tarık Hekimoğlu, Emrullah Büyük, Ali Gemalmaz ve Zafer Tombul ise Tümgeneral rütbesine yükseltilmiştir. Ayrıca, 14’ü Jandarma Kıdemli Albay, birisi Jandarma Pilot Kıdemli Albay olan toplam 15 albay Tuğgenerallik mertebesine atanmıştır.

78 İsmine Görev Yeri Değişikliği Yapıldı

3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 11’inci maddesine istinaden, Jandarma Genel Komutanlığı’ndaki 78 general ve albayın görev yeri değiştirilmiştir. Korgeneral Aykut Tanrıverdi, Ankara’ya Jandarma Genel Komutan Yardımcılığı görevine atanırken, daha önce Aydın’da bu görevi yürütüyordu. Korgeneral Yusuf Kenan Topcu ise İstanbul İl Jandarma Komutanlığı (İntibak) görevine tayin edilmiştir. Tümgeneral Ali Doğan, Jandarma Havacılık Komutanlığı’ndan Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı’na atanırken, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanı olan Tümgeneral Şakir Uslu ise Denetleme ve Değerlendirme Başkanı oldu. Asayiş Başkanı Tümgeneral Cengiz Yıldız, Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı’na atanmışken, Denetleme ve Değerlendirme Başkanı Tümgeneral Murat Bulut Asayiş Başkanlığı’na geçiş yaptı. İstihbarat Başkanı Tümgeneral Ahmet Kavukcu, Antalya İl Jandarma Komutanlığı’na getirildi. Tümgeneral Tarık Hekimoğlu, Antalya İl Jandarma Komutanlığı görevinden Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı’na atanmıştır. Tuğgeneral Yusuf Aslan, Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı görevinden Bilecik Jandarma Eğitim Komutanlığı’na geçiş yaptı. Tuğgeneral Mevlüt Dirim, Şırnak’tan Denizli İl Jandarma Komutanlığı’na atanırken, Tuğgeneral Hasan Semiz, Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Daire Başkanlığı’ndan İstihbarat Başkanlığı’na atandı. Tuğgeneral İbrahim Karakulak, Hatay Jandarma Komando Tugay Komutanlığı görevinden Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı`na atandı. Tuğgeneral Cafer Öz, Batman İl Jandarma Komutanlığı’ndan Hakkari İl Jandarma Komutanlığı’na, Tuğgeneral Tamer Bilacan ise Beytepe JSGA Başkanlığı Genel Sekreterliği görevinden Asayiş Başkanlığı TEM Daire Başkanlığı görevine geçiş yaptı. Tuğgeneral Alper Çetinkaya, Asayiş Başkanlığı CTE Daire Başkanlığı’ndan Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Daire Başkanlığı’na atandı.

40’tan Fazla İl’in Jandarma Komutanı Değişti

Bu kararname sonucunda, 40’tan fazla ilde Jandarma Komutanlarının görevleri değiştirildi. Bursa, Antalya, Van, Hakkari, Şırnak, Bitlis, Hatay, Muğla, Kayseri, Sakarya, Kırklareli, Giresun ve pek çok ilde yeni komutanlar göreve başladı. Ayrıca, bazı komutanlar Jandarma Genel Komutanlığı bünyesindeki farklı başkanlıklara (Asayiş, İstihbarat, Göç ve Kaçakçılıkla Mücadele, Trafik, Hukuk Hizmetleri vb.) atanırken, bazı isimler de “emrine” kaydıyla merkez teşkilatına alındı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda Rütbe Terfileri ve Atamalar

3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 10 ve 11’inci maddeleri doğrultusunda, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda görevli iki amiral ve üç albay bir üst rütbeye terfi ettirilmiştir. Bu çerçevede, Tuğamiral rütbesindeki Serkan Tezel ve Tayfun Paşaoğlu, Tümamiralliğe terfi etmiştir. Ayrıca, Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı Albaylar Mehmet Yakın, Gökmen Gücüyen ve Alpaslan Baysal, Tuğamiral rütbesine yükseltilmiştir. Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesindeki bazı amirallerin görev yerleri de değiştirilmiştir. Atamalar, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 11. maddesi gereği yapılmıştır. Tümamiral Serkan Tezel, Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı’na atandı. Tümamiral Tayfun Paşaoğlu, Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığındaki mevcut görevine devam edecektir. Tuğamiral Oğuz Bavbek, Sahil Güvenlik Strateji Geliştirme Başkanı olarak atanmıştır. Tuğamiral Mehmet Yakın, Sahil Güvenlik Personel Başkanlığı’na tekrar atanırken, Tuğamiral Gökmen Gücüyen, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı’na, Tuğamiral Alpaslan Baysal ise Sahil Güvenlik Harekât Başkanlığı’na atanmıştır.

Erdoğan’ın atama kararlarıyla Jandarma ve Sahil Güvenlikte 21 rütbe terfisi gerçekleşti
0

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

En son tv ile Sohbet Et

En son tv ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir