Ünlü müzisyen Gökhan Özoğuz, geçmişte yakın destekçisi olduğu ve projelerinde aktif rol aldığı Ahbap Derneği ve kurucusu Haluk Levent ile ilgili çarpıcı bir açıklama yaptı. Sosyal medya üzerinden paylaştığı sitem dolu ifadelerle, sivil toplum kuruluşları ve son dönemde yaşanan gelişmeler hakkındaki hayal kırıklığını dile getiren sanatçı, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.
Athena grubunun solisti Gökhan Özoğuz, toplumsal olaylara karşı duyarlılığı ve sivil toplum projelerine verdiği destekle biliniyor. Özellikle büyük felaketlerin ardından Ahbap Derneği ile omuz omuza çalışan Özoğuz’un, dernek ve Haluk Levent hakkındaki son yorumları, takipçilerini ve dernek gönüllülerini şaşırttı. Yaşanan sürece dair “yorgunluğunu” ifade eden sanatçı, Türkiye’deki sivil toplum dinamiğine dair genel bir eleştiride bulundu.
Sosyal Medyada Gündem Olan Sitem Dolu Sözler
Gökhan Özoğuz, Ahbap Derneği’nin son dönemde maruz kaldığı tartışmalar veya izlediği stratejiler üzerine yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Ah ahbap vah ahbap. Hep böyle mi olacak bu işler?” Sanatçının bu çıkışı, dernekle olan duygusal bağının zedelendiğini ve gelinen noktadan memnun olmadığını açıkça ortaya koydu.
Özoğuz, açıklamasının devamında ise “Bir kere de şaşırsak şu memlekette” diyerek, Türkiye’de güven duyulan yapıların zamanla tartışmalı hale gelmesine veya beklenen şeffaflığın tam anlamıyla sağlanamamasına yönelik genel bir toplumsal serzenişte bulundu. Bu ifadeler, kısa sürede sosyal medya platformlarında en çok konuşulan konulardan biri haline geldi.
Özoğuz ve Ahbap Arasındaki Eski Yakınlık
Geçmişte Gökhan Özoğuz, Haluk Levent ile sık sık bir araya gelmiş ve Ahbap’ın yürüttüğü yardım kampanyalarına gerek maddi gerekse manevi olarak büyük destek vermişti. İkilinin dostluğu, sivil toplum dayanışmasının en güzel örneklerinden biri olarak gösteriliyordu. Ancak son dönemde Ahbap Derneği’nin kamu kurumlarıyla olan ilişkileri, bağışların yönetimi ve şeffaflık iddiaları üzerine çıkan tartışmalar, Özoğuz gibi önemli destekçilerin duruşunu etkilemiş görünüyor.
Eleştirilerin Odağındaki Sebepler
Sanatçının tam olarak hangi olay üzerinden bu eleştiriyi yaptığı netlik kazanmasa da, uzmanlar bu tepkiyi şu başlıklara dayandırıyor:
- Şeffaflık Tartışmaları: Derneğin son dönemdeki denetim raporları ve kamuoyuyla paylaşılan bilgiler arasındaki uyum.
- Kurumsal İlişkiler: Sivil toplum kuruluşlarının siyasi tarafsızlıklarını koruma çabası içindeki zorluklar.
- Toplumsal Güven erozyonu: Yardım kuruluşlarının zaman zaman manipülatif tartışmaların içine çekilmesi.
Sonuç
Gökhan Özoğuz’un açıklamaları, Türkiye’de sivil toplum kuruluşlarına duyulan güvenin ne kadar hassas bir çizgide olduğunu bir kez daha gösterdi. Sanatçının “hayal kırıklığı” olarak nitelendirdiği bu durum, aslında geniş bir kitlenin duygularına tercüman olmuş durumda.
Özetle, Özoğuz’un tepkisi sadece bir derneğe değil, genel olarak güven ve istikrar arayışına yönelik bir çağrı niteliği taşıyor. Haluk Levent ve Ahbap Derneği cephesinden bu sitem dolu sözlere bir yanıt gelip gelmeyeceği ise merak konusu.

Yorumlar kapalı.