• İmsak
  • Güneş
  • Öğle
  • İkindi
  • Akşam
  • Yatsı
  • SONRAKİ NAMAZA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2025 -
  1. Haberler
  2. Yerel haber
  3. Ordu Millet Düzü yeniden canlanıyor

Ordu Millet Düzü yeniden canlanıyor

featured
0
Paylaş

Altınordu ilçesinde, yakın zamanda Çarşamba Pazarı olarak bilinen ancak Atatürk’ün talimatıyla zamanın imkanlarıyla deniz kenarından taşınan kumlarla doldurularak bataklıktan kurtarılan ve futbol oynanan, bayramların ve şenliklerin yapıldığı çok amaçlı bir alan haline getirilen ve halk arasında “Millet Düzü” olarak bilinen alan, Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarıyla canlanıyor.

Atatürk’ün talimatıyla bataklıktan kurtuluyor

Millet Düzü’nün oluşum süreci, Cumhuriyet tarihinin önemli tanıklıklarından birini barındırıyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ordu’ya gerçekleştirdiği ziyaret sırasında bölgenin bataklık halinde olduğunu görmesi üzerine alanın kurutulması yönünde talimat verildi. Dönemin sınırlı imkânları zorlanarak kurulan raylı sistemle deniz kenarından taşınan kumlar sayesinde bataklık alan dolduruldu ve kente kazandırıldı. Hamam Düzü’nün yanında yer alan bu alan, yapılan çalışmaların ardından “Millet Düzü” adını aldı.
Kurutulan alan, uzun yıllar boyunca futbol sahası olarak kullanıldı; bayramlara, şenliklere ve toplumsal etkinliklere ev sahipliği yaptı. Daha sonraki süreçte ise pazar yeri olarak düzenlenen Millet Düzü, özellikle köylü pazarı kimliğiyle hem üreticiye hem de Ordu halkına hizmet ederek kentin sosyal ve ekonomik yaşamında önemli bir rol üstlendi.

Millet Düzü 2-2

Fore kazıkların büyük bölümü tamam

Geçmişte Ordu’nun hafızasında unutulmaz izler bırakan Millet Düzü, şimdi Başkan Güler’in öncülüğünde yeniden hayat buluyor.
Büyükşehir Belediyesinin başlattığı çalışmalarla şehrin geçmişinde önemli bir yere sahip olan Millet Düzü, yürütülen çalışmalarla birlikte sağlam temeller üzerinde modern bir yaşam alanı olarak yeniden canlandırılıyor. Projede altyapı çalışmalarının en kritik aşamalarından biri olan fore kazık imalatlarının yüzde 70’i tamamlandı.
Proje kapsamında planlanan 495 fore kazığın 320’si tamamlanırken, ekipler eş zamanlı olarak kazı çalışmalarını da sürdürüyor. Altyapı imalatlarının tamamlanmasının ardından üst yapı çalışmalarına geçilecek.
Toplam 5 bin 700 metrekarelik alan üzerine inşa edilecek projede; 1 restoran binası, 43 dükkân, 14 ofis yer alacak.
Yer altında 2 katlı, 241 araç kapasiteli kapalı otopark bulunurken, projenin üst kısmı ise meydan olarak vatandaşların kullanımına sunulacak.
Millet Düzü Projesi tamamlandığında, Ordu şehir merkezine hem ekonomik hem sosyal açıdan değer katacak, yaşayan bir kent meydanı kazandırılmış olacak.

Kaynak: Haber Merkezi


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.