Namaz vakitleri —
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • Sonraki namaza kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE

Sağlıklı diye tüketiliyordu: Tümör oluşumunu hızlandırdığı ortaya çıktı

featured
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Sağlıklı diye tüketiliyordu: Tümör oluşumunu hızlandırdığı ortaya çıktı Haberi sesli dinleyebilirsiniz
00:00 --:--

Bilim insanları, aspartamın bağırsak sağlığı, metabolizma ve tümör mikroçevresi üzerindeki uzun vadeli etkilerini daha iyi anlamak adına çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.

Daha önce Dünya Sağlık Örgütü’ne bağlı Uluslararası Kanser Araştırma Ajansı (IARC) tarafından yayımlanan ortak bir raporda, aspartam “muhtemelen kanserojen” olarak sınıflandırılmıştı. Bu tanım, insanda kansere neden olabileceğini gösteren bazı kanıtların bulunduğu ancak henüz kesin bir sonuca varılamadığı anlamına geliyor.

IARC, aspartam için günlük kabul edilebilir maksimum tüketim miktarını vücut ağırlığının her bir kilogramı için 40 miligram olarak belirledi. Bu, 80 kilogram ağırlığındaki bir bireyin günlük 3,2 gramdan fazla aspartam tüketmemesi gerektiği anlamına geliyor. Ancak birçok “diyet” ya da “şekersiz” üründe aspartam yaygın olarak kullanılıyor. Hatta bazı gazlı içeceklerin bir kutusu, yaklaşık 200 mg aspartam içeriyor.


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

Sağlıklı diye tüketiliyordu: Tümör oluşumunu hızlandırdığı ortaya çıktı
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

En son tv ile Sohbet Et

En son tv ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Merhaba, Ziyaretçi 👋

Bugün nasıl yardımcı olabilirim?

Foto galeri Sağlıklı diye tüketiliyordu: Tümör oluşumunu hızlandırdığı ortaya çıktı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir