1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. Fenerbahçe Benfica’ya 3-2 yenilerek Portekiz kampını tamamladı

Fenerbahçe Benfica’ya 3-2 yenilerek Portekiz kampını tamamladı

Fenerbahçe, Portekiz kampındaki son hazırlık maçında Benfica'ya 3-2 yenildi. Luz Stadı'ndaki karşılaşma 26 Temmuz 2025'te gerçekleşti.

featured
0
Paylaş

2025-26 sezonuna yönelik hazırlıklar kapsamında Portekiz’de kamp yapan Fenerbahçe, burada oynadığı dördüncü ve son hazırlık mücadelesinde Benfica’ya 3-2 yenildi.

Luz Stadı’nda gerçekleştirilen karşılaşmada sarı-lacivertli takım, kalede Dominik Livakovic, savunmada Mert Müldür, Çağlar Söyüncü, Jayden Oosterwolde, Archie Brown, orta sahada Sofyan Amrabat, Fred Rodrigues, İrfan Can Kahveci, Sebastian Szymanski ile forvette Oğuz Aydın ve Youssef En-Nesyri’yle sahaya çıktı.

Fenerbahçe’de İrfan Can Eğribayat, Tarık Çetin, Ognjen Mimovic, Alexander Djiku, Diego Carlos, Yusuf Akçiçek, Yiğit Efe Demir, Levent Mercan, Bartuğ Elmaz, Cengiz Ünder, Cenk Tosun ve Jhon Duran ise yedek oyuncular olarak bekledi.

Benfica’nın kadrosu ise Trubin, Dedic, Silva, Otamendi, Dahl, Barrenechea, Montoya, Aursnes, Veloso, Kerem Aktürkoğlu ve Pavlidis ile oluşuyordu.

Maçın ilk 25 dakikasında ofansif anlamda etkisiz kalan Fenerbahçe, sonrasında oyun kontrolünü ele alarak rakip yarı alanda daha fazla yer aldı. Ani bir Benfica atakında, 37. dakikada Kerem Aktürkoğlu, takımını 1-0 öne geçiren golü attı. Benfica, 42. dakikada Archie Brown’un kendi kalesine attığı golle farkı 2’ye çıkardı. Fenerbahçe, bu gole 45. dakikada İrfan Can Kahveci’nin golüyle yanıt verdi ve devre arasına 2-1’lik skorla gidildi.

İkinci yarıya teknik direktör Jose Mourinho, 3 oyuncu ve takımın dizilişini değiştirerek çıktı. Savunmayı 3’lü sistemle düzenleyen Portekizli hoca, Dominik Livakovic’in yerine İrfan Can Eğribayat’ı, Çağlar Söyüncü’nün yerine Yusuf Akçiçek’i ve İrfan Can Kahveci’nin yerine Jhon Duran’ı dahil etti.

İkinci yarıda, ilk yarıya göre topa daha hakim olan sarı-lacivertliler, 60. dakikada Youssef En-Nesyri ile eşitliği sağladı.

Golden sonra iki ekip de üstünlük sağlayamazken, maç uzun bir süre dengede devam etti. Benfica, 81. dakikada bir duran top sonrası Araujo’nun golüyle öne geçerek durumu 3-2 yaptı.

Bu golden sonra teknik direktör Mourinho, Sofyan Amrabat yerine Levent Mercan, Oğuz Aydın yerine Ognjen Mimovic ve 87. dakikada Sebastian Szymanski yerine Cenk Tosun değişikliklerine gitti, ancak gol bulamadı ve maçı 3-2 kaybederek sahadan ayrıldı.

Jose Mourinho’nun öğrencileri, Portekiz kampındaki ilk hazırlık karşılaşmasında Portimonense’yi 2-1, Leira’yı 2-0, Al-Ittihad’ı ise 4-0 mağlup etmişti.

DURAN YEDEK SOYUNDU

Fenerbahçe’nin Kolombiyalı forveti Jhon Duran, Benfica maçı için yedekler arasında yer aldı.

Hazırlık dönemine geç katılan ve iki dostluk maçını kaçıran Duran, Al-Ittihad karşısında ikinci yarıda forma giymiş ve iki gol atmayı başarmıştı.

Teknik direktör Jose Mourinho, Benfica karşısında 21 yaşındaki oyuncuyu ilk 11’e dahil etmedi.

İSMAİL YÜKSEK KADROYA ALINMADI

Fenerbahçe’nin milli orta saha oyuncusu İsmail Yüksek, Benfica maçında kadroda yer bulamadı.

Kamp sürecinde yaşadığı sakatlık sebebiyle takımından ayrı kalan tecrübeli futbolcuyu, teknik direktör Jose Mourinho riske etmek istemedi.

TAKIMDA 3 EKSİK

Fenerbahçe, Benfica karşısında 3 oyuncusundan yoksun kaldı.

Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları bulunan Rodrigo Becao ve Mert Hakan Yandaş’ın yanı sıra, iyileşmesine rağmen henüz tam hazır olmayan İsmail Yüksek de bu müsabakada oynayamadı.

KEREM AKTÜRKOĞLU, İLK 11’DE YER ALDI

Türkiye’yi Benfica’da temsil eden Kerem Aktürkoğlu, Fenerbahçe’ye karşı ilk 11’de yer aldı.

Kerem’in adı, transfer döneminde Türk kulüpleriyle de anılıyor.

HAZIRLIK MAÇINA YOĞUN İLGİ

Benfica ile Fenerbahçe arasındaki hazırlık maçına futbolseverlerden büyük ilgi vardı.

68 bin 100 seyirci kapasitesine sahip Luz Stadı’nın büyük bölümü doldu. Karşılaşmayı, 55 bin 443 biletli seyirci takip etti.

Karşılaşma öncesinde Benfica’nın simgesi olan Kartal uçuşu gerçekleştirildi.

İŞTE MAÇIN GOLLERİ

Kerem Aktürkoğlu, Benfica’yı Fenerbahçe karşısında 1-0 öne geçirdi. pic.twitter.com/xW5fNvXhiz— S Sport Plus (@ssportplustr) July 26, 2025

Benfica, Archie Brown’un kendi kalesine attığı golle farkı 2’ye çıkardı. pic.twitter.com/wkrmHr5OMR— S Sport Plus (@ssportplustr) July 26, 2025

İrfan Can Kahveci’nin golüyle Fenerbahçe farkı 1’e indirdi! pic.twitter.com/BCnZPLhtm4— S Sport Plus (@ssportplustr) July 26, 2025

Youssef En-Nesyri, Sebastian Szymanski’nin harika pasında golü buldu ve skora dengeyi getirdi! 🫡 pic.twitter.com/mBzatP6EzB— S Sport Plus (@ssportplustr) July 26, 2025

Benfica, Henrique Araujo’nun golüyle 3-2 öne geçti. pic.twitter.com/fQMf0Cbpvq— S Sport Plus (@ssportplustr) July 26, 2025


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.