Türkiye’nin milli muharip uçağı KAAN için tarihi bir adım atıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin 5. nesil savaş uçağı KAAN’ın 48 adedinin Endonezya’ya ihraç edileceğini açıkladı. Bu gelişme savunma sanayii tarihinin en büyük anlaşmalarından biri olarak kayıtlara geçerken, tüm dünya da bu anlaşmayı imrenerek ve hayranlıkla takip etti. FATİH ALTAYLI AK PARTİ’Yİ HEDEF ALDI Ancak kamuoyunda geçmişte KAAN projesine yönelik eleştirileriyle gündeme gelen Fatih Altaylı’nın sözleri yeniden tartışma konusu oldu. Geçmişte Türkiye’nin böyle bir uçağı yapamayacağını savunan Altaylı, bu defa karşı çıktığı KAAN projesini sahiplendi. İLGİLİ HABER Fatih Altaylı: KAAN meselesiyle benimle dalga geçiyorlar “KAAN’I AK PARTİ YAPMADI” Ancak bu projenin, uzun süredir savunma sanayi altyapısına dev yatırımlar yapan AK Parti iktidarı sayesinde yapılmadığını öne sürdü. Altaylı, KAAN’ın AK Parti’ye mal edilmesine karşı çıkarak, şöyle konuştu: “KAAN’ı yapan da yapan AK Parti değil. Bu bu ülkenin uzun soluklu bir değeri. TAİ fabrikası (TUSAŞ) ne zaman kurulmuş? Bunu kim projelendirmiş? Bunun altyapısını kim kurmuş? Sanırsın ki Türkiye’nin hiç böyle bir şeyi yoktu da AK Parti geldi, TAİ’yi kurdu, her şeyi yaptı, KAAN’ı üretti. Yahu bu ülke F-16 yaptı kardeşim. F-16’ların bir bölümü Türkiye’de imal edildi.”
En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
Altaylı’nın burada söyledikleri tartışılabilir. Ama gerçek olan şu ki, Türkiye’nin böyle bir projeyi tamamlayabilmesi büyük bir başarıdır.
Fatih Altaylı’nın eleştirisi dikkate değer, ancak bu projede emeği geçen herkesi kutlamak lazım. Güçlü bir savunma sanayii çok önemli.
Bu işin altındaki siyaseti biraz daha irdelemek gerekiyor. KAAN gerçekten yerli bir proje mi yoksa başka bağlamlarda mı değerlendiriliyor?
Bu anlaşmanın Türkiye’ye olan etkileri beni çok meraklandırıyor. Hükümet bu konu üzerinde durmalı.
KAAN uçağının Endonezya’ya ihraç edilmesi harika bir gelişme! Türkiye’nin savunma sanayisinde adım atan her proje ülkemizi daha da ileri götürüyor.
KAAN projesinin başarıyla sonuçlanması çok hoş. Ama bu tür anlaşmaların uzun vadede Türkiye’ye nasıl döneceğini görmek lazım.
Bence bu proje üzerinden siyasi polemik yapmaktansa, Türkiye’nin savunma sanayiine daha fazla destek verilmesi gerektiği savunulmalı.
Impressive move! I look forward to seeing how KAAN will perform in international markets.
İstanbul’da yaşayan bir vatandaş olarak, Türkiye’nin savunma sanayiine yönelik bu tür adımları destekliyorum. Ancak eleştirilerin de dikkate alınması gerektiğini düşünüyorum.
KAAN projesi çok heyecan verici ancak Fatih Altaylı’nın sözlerine katılıyorum. Geçmişteki olumsuz yorumlardan sonra bu değişiklik biraz garip görünüyor.