1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. Volvo V90 üretimini sona erdirdi elektrikli arabaya geçiş yapacak

Volvo V90 üretimini sona erdirdi elektrikli arabaya geçiş yapacak

Volvo, prestijli V90 modelinin üretimini sonlandırarak İsveç'teki Torslanda fabrikasında son aracı banttan indirdi. Model, artık "Heritage" koleksiyonuna dahil edilecek.

featured
0
Paylaş

Otomotiv sektörünün saygın markalarından biri olan Volvo, yaptığı resmi açıklama ile V90 modelinin üretimini sonlandırdığını duyurdu.

İsveç’te bulunan Torslanda tesisinde üretilen son Volvo V90, montaj hattından indirildi. Bu modelin piyasaya sürülmeyeceği ve Volvo’nun “Heritage” koleksiyonuna dahil edileceği bildirildi. Geçmişte Türkiye’de de satışta olan V90, kendi segmentinde oldukça dikkat çeken bir premium otomobil olarak öne çıkıyordu. Şirket, yılın başında tekrar Volvo CEO’su olarak göreve getirilen Hakan Samuelsson tarafından yapılan açıklamayla dikkat çekmişti. Volvo, 2012-2022 yılları arasında CEO olarak görev yapan 74 yaşındaki Hakan Samuelsson’un mart ayında yeniden CEO olarak atandığını kamuoyuna duyurmuştu. Jim Rowan’dan görevi devralarak oturduğu koltukta Samuelsson, verdiği son röportajda şu şekilde konuştu: “Otomotiv endüstrisi elektrikliye yöneliyor. Artık geri dönüş yok. Bu geçiş bazı ülkelerde daha uzun sürebilir, ama yön belli. Yaklaşık on yıl içinde tüm otomobillerin elektrikli hale geleceğine inanıyorum ve fiyatlarının da daha ulaşılabilir olacağına dair tahminlerim var.” Samuelsson, yeni dönemle birlikte Ford, GM, Toyota ve Volkswagen gibi yeni güçlü oyuncuların sektörde öne çıkacağını belirterek, şu ifadeleri de eklemişti: “Yeni dünyada iki veya üç çok etkili Çinli marka ortaya çıkacak. Bu, eski oyuncular adına işleri zorlaştıracak. Dolayısıyla, bu durum ciddi bir yeniden yapılanma dalgasını tetikleyecek. Bazı şirketler yeni koşullara adapte olup hayatta kalacak, diğerleri ise varlıklarını sürdüremeyecek.” Elektrikli araç pazarını ciddi şekilde önemseyen Volvo, uzun zamandır Çin merkezli Geely’nin bünyesinde yer almaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

 

Temizlikte zirveye çıkan robot süpürge; Ezviz RS20 Pro


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.